WTC Amsterdam

Kantoor

interieur

PROJECTGEGEVENS

Start bouw: 2016

Omvang BVO: 310 m2

Inhoud: 1.025 m3

Opdrachtgever: RGA International Reinsurance Company

Ontwerp: Kuiper Steur architecten

RGA kantoorinterieur

RGA is een van de grootste herverzekeraars ter wereld, met kantoren in 26 landen. Op de Zuidas van Amsterdam had men een kantoor, ontworpen door Kuiper Steur Architecten, maar dat werd te klein. Bovendien wilde het bedrijf een ruimte met meer uitstraling om de vele bezoekers adequaat te kunnen ontvangen. Die ruimte werd gevonden op de twintigste verdieping van het World Trade Center. Een plek met een schitterend uitzicht.

 

Werkzaamheden/wijzigingen/aanpak

De opdrachtgever wilde een strak en zakelijk interieur met tegelijkertijd een warme uitstraling voor de mensen die er werken. Dit werd gematerialiseerd door middel van een grote ‘doos’ in het hart van de ruimte, waarbinnen tevens alle algemene en facilitaire ruimten zijn gedefinieerd. Deze doos is gemaakt van bamboe met een diepe horizontale belijning. In de doos bevinden zich onder meer de receptie met wachtruimte, het multifunctionele lunchcafé, de server- en installatieruimte, de boardroom en de garderobe. Uit de doos zijn hier en daar ‘happen’ gehaald en insneden gemaakt, bijvoorbeeld voor de ontvangstbalie.

 

Tegenover de doos in bamboe is een lange wand in rood uitgevoerd, in de kleur van het RGA-logo. Tegen de wand zijn witte maatwerkkasten gemaakt waarin onder meer de printer en kopieermachines staan. De rood-witte wand is ‘heftig’, maar omdat de rest van het interieur ingetogen is, wordt het dynamisch en visueel interessant.

 

Gepubliceerd in: PI, project & interieur, augustus-september 2016

Meer projecten